Saç ve ten rengine göre giyim

Tüm dünyada bayanların dış görünüşlerinde en dikkat ettikleri şeylerden birisi kesinlikle saçlarıdır ve yaptıkları makyajdır. Fakat bazı bayanlar saç rengine ve ten rengine göre üzerlerine uyum sağlayacak kıyafetleri seçmekte zorlanmaktalar. Bir moda ve aksesuar tasarımcısı olan Berna Canok, saç rengine göre kıyafet seçiminde bayanlara yardımcı olacak öneriler paylaşmıştır.

Koyu renk saçlı bayanlar: Koyu renk saçlı bayanların kıyafet seçimlerinde öncelikle dikkat etmesi gereken unsurların en önemlisi koyu renklerden kaçınmaktır. Çünkü saç rengini daha çok ortaya çıkarmak ve etkinliğini ortaya koymak için daha sıcak tonlara gidilmeli. Örneğin; turuncu, kırmızı, şeftali tonları, maviden mor tonlara giden ve yeşile bakan tonlar olabilir. Bunlar siyah saçlı bayanların, saçlarının görüntüsünü son derece vurgulayan etkenlerdir. Üst giyimde daha çok renkli bir bluz yada trençkot kullanmak isteyen bayanlar elinde kullanacağı bir aksesuarla birlikte, altta pantolon giymeyi seven bayanlar makyajla birlikte bütünlenen pastel tonları tercih etmeliler. Bu şekilde ortada kalan sıcak bir renk yada desen, onların kıyafetini ten rengi ve saçıyla çok daha uyumlu kılacaktır.

Kumral saçlı bayanlar: Öncelikle kıyafet seçiminde sıcak ve göz alıcı renkler kullanıma müsaittir. Çünkü, kumralın doğallığıyla birlikte bunu biraz daha iddialı bir duruma getirmek için sıcak tonları tercih edebiliriz. Bu renkler; açık mavi ve koyu mavi, lila ve morlara yönelen renkler olabilir. Burada doğallığın sağladığı renk tonuyla koyu renk rujlar tercih edilmelidir. Örneğin koyu kahve ve pembenin biraz daha koyu tonları olabilir. Saçlar uzunsa pantolon seçimi çok daha iddialı bir görünüm sağlayacaktır. Elbiselerde romantik etkiyi seven kumral bayanlar için oldukça uygundur. Pantolon seçiminde deri veya skinny tarzı dar pantolonlar kumral bayanlarda çok daha genç bir görünüm sağlayabilir.

Kızıl saçlı bayanlar: Kızıl saç rengine sahip bayanlarda kıyafet seçimi için alternatif çok daha fazla. Daha çok camel, karemal ve özellikle yeşil tonları kızıl saç rengine çok uygun. Pastel yeşil ve gece daha çok turkuaza bakan parlak kumaşlardan oluşan yeşiller olabilir. Makyajda ise çok önemli detaylar söz konusu. Ruj seçiminde kırmızı renk kullanılabilir. Çünkü saçlarındaki kırmızılıkla birlikte bir bütünlük sağlar ve teni daha çok ortaya çıkarır. Kızıl renk saçlarda, kürk çok feminen bir görüntü sağlar. Ayrıca gece davetlerine gidilirse parıltılı kumaşlarda kızıl saçlı bayanlar için çok uygun. Bunun haricinde belde kullanılacak leopar ve kaplan desenleri oldukça romantik bir görünüm sağlar.

Sarı saçlı bayanlar: Sarışın bayanlar saç renklerini vurgulamak için renk seçiminde fuşya, koyu mor ve gece mavisine bakan parlament mavisi denilen tonları kullanabilirler. Çünkü saçlarıyla çok iddialı bir renk ve parıltıya sahip oldukları için, kıyafetlerinde kullanacakları yumuşak sıcak tonlar ile bunu biraz daha sempatik gösterebilirler. Fakat bu renklerden hoşlanmayan veya ben bu renkleri kullanamam diyenler camel renklerini tercih edebilirler. Karamel tonları sarışın bayanda çok daha akışkan ve naturel bir görüntü sağlayacaktır. Ayrıca kıyafetlerde kırmızı ton her zaman için sarışın bayana çok yakışır ve bundan kaçınılmamalıdır. Elbiselerde alt kısımlarda leopar desenler sarışınlarda oldukça iyi duran desenlerdir. Bunun haricinde ayakkabılarda yılan derileri tercih edilebilir.

Deneme

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder